Natuurgerichteprincipes

 

  • Prikkeloverdracht

Door de technieken van de massage zoals het strekken van het lichaam, masseren en drukpuntmassage kun je een prikkeloverdracht bewerkstelligen. Deze prikkeloverdracht triggert het centrale zenuwstelsel en de energiebanen waardoor de energie in het lichaam beter zal gaan stromen.

  • Drainage

Door de massage wordt de doorstroming en de afvoer van lichaamsvocht gestimuleerd. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om meer afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen aan te voeren, zodat er een betere balans in het lichaam ontstaat en het beter zal gaan functioneren.

  • Energie

Alles om ons heen bestaat uit energie. Deze energie kan om wat voor reden dan ook verstoord/geblokkeerd raken. Ook kan de energie uitgeput of overprikkeld raken waardoor er een onbalans ontstaat. Door toepassing van de massage waarin ik de energiebanen trigger door middel van drukpunten en strekkingen op de energiebanen, breng ik de energie weer terug in balans.

  • Voeding

De voeding (zowel geestelijk als lichamelijk) speelt een grote rol in het goed functioneren van het lichaam. Bij teveel, te weinig of verkeerde voeding zal wederom het lichaam in onbalans raken. Daarom is een goede afstemming van de voeding een belangrijke factor voor het goed functioneren van het lichaam. Tijdens het masseren zal duidelijk worden hoe het lichaam aanvoelt en aan de hand daarvan wordt samen met de elementenleer een advies over de voedingen gegeven.

  • Psyche

Fysiek, geestelijk, spiritueel en energetisch zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Door de massage en de elementenleer toe te passen wordt een mogelijke relatie tussen klacht en de psyche zichtbaar. Aan de hand hiervan zullen bepaalde emoties of gedragspatronen moeten worden aangepakt om bij te dragen aan een spoedig herstel.