TotalBody Noewat

Wie ben ik?

Mijn naam is Wim Middelkoop.

Sinds 2008 beoefen ik verschillende massage technieken. Tijdens mijn werkzaamheden als masseur voelde ik steeds meer de behoefte om mensen positief te kunnen ondersteunen. Ik kwam er achter dat het mij veel voldoening geeft om mensen die zich in een heftig ziekte proces bevinden een steuntje in de rug te kunnen geven. Daarom heb ik besloten om mij te specialiseren in massage voor mensen met kanker. De geaccrediteerde opleiding massage bij kanker heb ik in 2014 succesvol afgerond. Ik ben lid van het kwaliteit-register: Netwerk Massage bij kanker en aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. De meeste verzekeringen vergoeden mijn behandelingen (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering.

Massage bij Kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte. Het heeft veel impact op het lichaam, en de behandelingen zoals chemotherapie, bestraling en hormoontherapie laten hun sporen achter, zowel geestelijk als lichamelijk. Als u de diagnose kanker heeft gekregen kunt u spanning en stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker profijt kunnen hebben van een massage. Massage bij kanker geeft geen genezing, maar het kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk om het vertrouwen in het lichaam weer te herstellen. Het kan symptomen als pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, stress en depressie verminderen.

Door de ziekte en de behandeling kan uw lichaam uit balans zijn, een massage mag deze balans niet verder verstoren. Dankzij mijn kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan kan ik mijn massage afstemmen op uw lichamelijke en geestelijke conditie. Daardoor kan ik binnen de beperkingen van uw ziekte, een optimale massage geven waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant. Voor elke behandeling ga ik eerst met u in gesprek om samen te kijken welke ondersteuning u op dat moment nodig heeft. Deze massage kan tijdens iedere fase van het ziekteproces gegeven worden.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar een van de onderstaande websites:

www.massagebijkanker.nl
www.stichting-ook.nl