Hapkido is een vrij jonge zelfverdedigingskunst (martial art). De zelfverdedigingskunst werd begin 20e eeuw door de Zuid-Koreaan Choi Yong Sul gecreëerd. De martial art is veelomvattend qua technieken. Je vindt er trap- en slagtechnieken, evenals valbreektechnieken in terug.  Tevens bevat het een breed scala aan klemmen op de gewrichten, nek, armen en benen.  Ook wordt er volop van drukpunten in het lichaam gebruik gemaakt. Om bovenstaande technieken uit te voeren, maken we gebruik van de kracht van de tegenstander. Ook bij een sterke(re) tegenstander werken de technieken.

Hapkido is dus een praktische vorm van zelfverdediging. De technieken zijn voor een ieder prima te gebruiken en uiterst effectief. Bijkomend voordeel in deze is dat je naast dat je sterker wordt, ook zelfverzekerder wordt. Dit maakt dat je, doordat je zelfverzekerder overkomt, ook minder kans hebt op problemen.

De hapkidostijl die wij beoefenen is Jinmu Kwan van Grootmeester Lim Chae Kwan (9e dan). Grootmeester Lim traint de traditionele technieken zoals grondlegger Choi Yong Sul, waar hij les van heeft gehad, deze oorspronkelijk heeft bedoeld.

Wij hebben een korte, direct lijn met Zuid-Korea. Door de korte lijn is het ook mogelijk om onder andere, wanneer je een examen met succes hebt volbracht, de student een officieel Koreaans diploma te geven.

De hoofdtrainer is Jeroen Maliepaard, 3e dan. Jeroen gaat regelmatig naar Korea om te trainen onder  Grootmeester Lim. Deze technieken kan hij weer overbrengen aan de studenten.

Aangezien Hapkido puur gericht is op zelfverdediging doen wij niet aan wedstrijden.

De minimumleeftijd die wij hanteren is 12 jaar.

Hapkido is een traditionele Koreaanse zelfverdedingssport, welke een aantal regels kent,

die hieronder te downloaden zijn.

Hapkido etiquette 2017
Word – 28,5 KB 799 downloads